Η Ιστορία του Πελοποννησιακού Πολέμου σε μετάφραση Ελευθερίου Βενιζέλου. On line πρεμιέρα Κυριακή 13.12.2020, 11:00 π.μ.

Η Ιστορία του Πελοποννησιακού Πολέμου σε μετάφραση Ελευθερίου Βενιζέλου. On line πρεμιέρα Κυριακή 13.12.2020, 11:00 π.μ.

Σειρά τριών ηχογραφημένων επεισοδίων με αποσπάσματα της Ιστορίας του Πελοποννησιακού Πολέμου σε μετάφραση Ελευθερίου Βενιζέλου.

Από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στις 11:00 π.μ. θα είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο, για πρώτη φορά, η σειρά των ηχογραφημένων θεατρικών αναγνώσεων «Θουκυδίδου Ιστορίαι – Κτήμα ες αεί», σε μετάφραση Ελευθερίου Βενιζέλου, και συμπαραγωγή του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και της σκηνοθέτιδας Έμμυς Παπαβασιλείου.
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Κωστής Καπελώνης, Αλέξανδρος Λογοθέτης και Ανθούλα Μαρινάκη. Φιλική συμμετοχή Άννα Μακράκη-Καρέλα, δημοσιογράφος. Η μουσική είναι του Λεωνίδα Μαριδάκη, η μίξη ήχου του Μανώλη Παπαδάκη, η δραματουργική επεξεργασία και η σκηνοθετική επιμέλεια της Έμμυς Παπαβασιλείου.
Επιστημονικοί σύμβουλοι της σειράς: Μελίνα Ταμιωλάκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας, Τμήμα Φιλολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης, Αγαμέμνων Τσελίκας, φιλόλογος, προϊστάμενος Ιστορικού και Παλαιογραφικού Αρχείου Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ) και Χαρά Αποστολάκη, υπεύθυνη αρχείου και βιβλιοθήκης Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».
Το έργο θα είναι διαθέσιμο για δωρεάν ακρόαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Ιδρύματος και στο κανάλι του στο YouTube:
Facebook: https://www.facebook.com/venizelosmuseum/
Instagram: www.instagram.com/venizelosmuseumchania/

YouTube:
Επεισόδιο 1: https://youtu.be/aJ0WQc6bwLc
Επεισόδιο 2: https://youtu.be/2A9ZYX2414A
Επεισόδιο 3: https://youtu.be/8JfbvvrhHAE

Το Ίδρυμα επιδιώκει να αναδείξει την πνευματική συνεισφορά του Ελευθερίου Βενιζέλου στην κατανόηση του διαχρονικού έργου του Θουκυδίδη, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τις εκλογές του 1920, στις οποίες ο Βενιζέλος δε βγήκε ούτε βουλευτής. Η οδυνηρή ήττα του πολιτικού επέτρεψε στον διανοούμενο Βενιζέλο να αναζητήσει απαντήσεις μεταφράζοντας το έργο του Θουκυδίδη, το οποίο παραμένει σύγχρονο και στην εποχή μας.

Η συμπαραγωγή του έργου εντάσσεται στη σειρά διαδικτυακών δράσεων του Ιδρύματος, που ξεκίνησαν από τον περασμένο Απρίλιο, προκειμένου να συνεχιστεί η επικοινωνία στη δύσκολη περίοδο που ζούμε όλοι τους τελευταίους μήνες.

"Από βυθούς ωκεανικούς βγαλμένη ...": μία παραγωγή στο YouTube για την επέτειο της Ένωσης.
Ανεπίσημη εκδήλωση για την επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα (Χανιά, 01.12.2020).


Μετάβαση στο περιεχόμενο