“Από τα Χανιά στο Καλέ-Γκρότο”. Αναμνήσεις ενός λοχία από το Μικρασιατικό μέτωπο (Μουρνιές, 24.08.2022).

“Από τα Χανιά στο Καλέ-Γκρότο”. Αναμνήσεις ενός λοχία από το Μικρασιατικό μέτωπο (Μουρνιές, 24.08.2022).

Τη Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022 και ώρα 20:00, θα πραγματοποιηθεί στις Μουρνιές Χανίων (Περίβολος Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής) η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση που οργανώνουν το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και ο Δήμος Χανίων με αφορμή την επέτειο της γεννήσεως του Ελευθερίου Βενιζέλου.
Φέτος, το πρόγραμμα περιλαμβάνει την παρουσίαση του βιβλίου «Από τα Χανιά στο Καλέ-Γκρότο. Η Μικρασιατική Εκστρατεία. Ιστορικό – φωτογραφικό αρχείο λοχία Παναγιώτη Ν. Σοϊλεντάκη» του Νικολάου Π. Σοϊλεντάκη. Την παρουσίαση θα κάνει η Στέλλα Αλιγιζάκη, Φιλόλογος – Ιστορικός, ενώ θα ακολουθήσει θεατρικό αναλόγιο όπου οι Σταύρος Ζουλάκης και Ελένη Βιγλάκη θα διαβάσουν αποσπάσματα από το βιβλίο. Αντιφώνηση θα κάνει ο συγγραφέας.
Επιπλέον, θα ακουστεί για πρώτη φορά στην Κρήτη το ελληνικό στρατιωτικό εμβατήριο «Τρεμπεσίνα», σύνθεση του Συνταγματάρχη (ΜΣ) Ελευθέριου Μαυρομμάτη (1895-1976), Γενικού Αρχιμουσικού και Διευθυντή Μουσικού Σώματος Στρατού, συμπολεμιστή του Παναγιώτη Σοϊλεντάκη, αφιερωμένη στους  Ήρωες της V Μεραρχίας Κρητών.
Η εκδήλωση θα κλείσει με προβολή της σειράς video «Ερωτήσεις για τον Ελευθέριο Βενιζέλο», παραγωγής του Ιδρύματος: «Πώς πέρναγε τον ελεύθερο χρόνο του;» και «Πού τον συναντάμε σήμερα;».
Χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι διοργανωτές.

Σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της Ενορίας Μουρνιών (δίπλα στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής).

Πρόσκληση

Μνήμη ανθυπολοχαγού (ΠΖ) Ι. Κουρομιχελάκη. Η εκδήλωση στο κανάλι του Ιδρύματος στο YouTube.
Σε Αυστραλία-Νέα Ζηλανδία. Παράρτημα του Εθνικού Ιδρύματος "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος".


Μετάβαση στο περιεχόμενο