Μνήμη ανθυπολοχαγού (ΠΖ) Ι. Κουρομιχελάκη. Η εκδήλωση στο κανάλι του Ιδρύματος στο YouTube.

Μνήμη ανθυπολοχαγού (ΠΖ) Ι. Κουρομιχελάκη. Η εκδήλωση στο κανάλι του Ιδρύματος στο YouTube.

Την Κυριακή 21 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε στο Νίππος Χανίων η παρουσίαση του βιβλίου «Filius Patriae: Ανθυπολοχαγός Ιωάννης Κουρομιχελάκης», του Αναστασίου Μ. Τάμη που διοργάνωσαν το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και ο Δήμος Αποκορώνου.
Το βιβλίο παρουσίασε ο Γεώργιος Μπαμπινιώτης, πρ. Πρύτανης, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών.
Συντονιστής ήταν ο Βαγγέλης Κακατσάκης, Δάσκαλος, Λογοτέχνης, ενώ ο συγγραφέας Αναστάσιος Τάμης, Καθηγητής Πανεπιστημίου, Διευθυντής του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Ελληνικών Ερευνών, έκανε αντιφώνηση. Ευχαριστίες εκ μέρους της οικογένειας του Ιωάννη Κουρομιχελάκη απηύθυνε η Χριστίνα Κοτσιφάκη – Σαρρή.
Χαιρετισμούς απηύθυναν οι Χαράλαμπος Κουκιανάκης, Δήμαρχος Αποκορώνου, Νικόλαος Παπαδάκης – Παπαδής, Πρόεδρος Εκτελεστικής Επιτροπής – Γενικός Διευθυντής Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», Αντώνης Τσουρδαλάκης, Πρόεδρος Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, Δαμασκηνός, Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου και Μανούσος Βολουδάκης, Βουλευτής Χανίων.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσης παραδοσιακή μουσική από τους Ανδρέα Λιλικάκη (λύρα), Παντελή Κρασαδάκη (λαούτο) και Μιχάλη Φράρο (λαούτο).

To video της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο στο κανάλι του Ιδρύματος στο YouTube:  https://www.youtube.com/watch?v=55A1QBdlHXE

Ο τόμος εκδόθηκε, σε ελληνικά και αγγλικά, από το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Ελληνικών Ερευνών, υπό την αιγίδα του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και αποτίνει φόρο τιμής στη μνήμη του ηρωικού  Ανθυπολοχαγού (ΠΖ) Ιωάννη Κουρομιχελάκη, που έχασε τη ζωή του ηρωικά μαχόμενος, στις 25 Αυγούστου 1921 στο Καλέ Γκρότο, αλλά και των χιλιάδων Ελλήνων που έπεσαν στη Μικρά Ασία. Τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου, την 21η Αυγούστου, διατέθηκαν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

 

Διάλεξη-ρεσιτάλ "Η βενιζελική πολιτιστική πολιτική και η σύνθεση έργων για κιθάρα: προσλήψεις και επαναπροσλήψεις" (Χανιά, 08.09.2022).
"Από τα Χανιά στο Καλέ-Γκρότο". Αναμνήσεις ενός λοχία από το Μικρασιατικό μέτωπο (Μουρνιές, 24.08.2022).


Μετάβαση στο περιεχόμενο