Οι απόδημοι Κρήτες της Αυστραλίας τίμησαν τη μνήμη του εθνάρχη Βενιζέλου.

Οι απόδημοι Κρήτες της Αυστραλίας τίμησαν τη μνήμη του εθνάρχη Βενιζέλου.

Με αφορμή την επέτειο των 85 ετών από τον θάνατο του Ελευθερίου Βενιζέλου το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» – Χανιά και η Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, προχώρησαν στην δημιουργία μίας σειράς αναμνηστικών, με απεικόνιση του Ελευθερίου Βενιζέλου, αφιερωμένων στα 20 χρόνια από την ίδρυση του Ιδρύματος και στα 40 χρόνια από την ίδρυση της Ομοσπονδίας.
Η πρώτη παρουσίαση των αναμνηστικών έγινε σε εκδήλωση προς τιμήν του Ελευθερίου Βενιζέλου στο Κρητικό Σπίτι της Μελβούρνης, όπου έχει ανεγερθεί αδριάντας του μεγάλου πολιτικού. Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Μελβούρνη Εμμανουήλ Κακαβελάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Δήμαρχος Moreland Λάμπρος Ταπεινός, ο Πρόεδρος της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας Αντώνης Τσουρδαλάκης και άλλοι.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε η ταινία μικρού μήκους «85 χρόνια χωρίς τον Ελευθέριο Βενιζέλο», με τον Γρηγόρη Βαλτινό, παραγωγής του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος». Επίσης, αναγνώσθηκε ο χαιρετισμός του Γενικού Διευθυντή του Ιδρύματος Νικολάου Παπαδάκη για την εκδήλωση.

Τα αναμνηστικά θα είναι διαθέσιμα προς πώληση, από τα γραφεία του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» στη Χαλέπα Χανίων. Η ημερομηνία διάθεσης θα ανακοινωθεί σύντομα. Τα έσοδα από τις πωλήσεις, έπειτα από πρόταση της Ομοσπονδίας θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου και των σκοπών Ιδρύματος.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» στο e-mail venizelos.foundation@gmail.com ή με την Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας & Νέας Ζηλανδίας στο email president@cretan.com.au

Αποτελέσματα 1ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Δοκιμίου για τους μαθητές/τριες Γ΄ Λυκείου (σχολ. έτος 2020-2021)
Στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης η μετάφραση του Θουκυδίδη από τον Ελευθέριο Βενιζέλο.


Μετάβαση στο περιεχόμενο