Στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης η μετάφραση του Θουκυδίδη από τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

Στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης η μετάφραση του Θουκυδίδη από τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

Η πρόσφατη παραγωγή του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και της Έμμυς Παπαβασιλείου «Θεατρικές αναγνώσεις: Θουκυδίδου Ιστορίαι – ΚΤΗΜΑ ΕΣ ΑΕΙ», εγκρίθηκε για την καταλληλότητά της ως εκπαιδευτικό υλικό από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και προωθήθηκε μέσω του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, στους Συντονιστές Εκπαιδευτικού έργου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στις Σχολικές Μονάδες Δευτεροβάθμιες Εκπαίδευσης.
Tο υλικό αυτό πληροί τα επιστημονικά και παιδαγωγικά κριτήρια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βοήθημα για τα μαθήματα Ιστορίας Α΄ Γυμνασίου και Γ΄ Λυκείου, Αρχαίων, Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας Α΄ Γυμνασίου, Α΄ και Β΄ Λυκείου, αλλά και σε μεμονωμένα project, εκδηλώσεις, κ.λπ.
Πρόκειται για μια σειρά τριών επεισοδίων, με ηχογραφημένες θεατρικές αναγνώσεις αποσπασμάτων της Ιστορίας του Πελοποννησιακού Πολέμου του Θουκυδίδη, σε μετάφραση Ελευθερίου Βενιζέλου.
Το έργο είναι διαθέσιμο και ελεύθερα προσβάσιμο στην ιστοσελίδα και στο κανάλι του Ιδρύματος στο YouTube, καθώς και στις πλατφόρμες Spotify, Anchor, Apple podcasts, Google podcasts.

Επεισόδιο 1: https://youtu.be/aJ0WQc6bwLc
Επεισόδιο 2: https://youtu.be/2A9ZYX2414A
Επεισόδιο 3: https://youtu.be/8JfbvvrhHAE

Οι απόδημοι Κρήτες της Αυστραλίας τίμησαν τη μνήμη του εθνάρχη Βενιζέλου.
Πολιτικό μνημόσυνο Ελευθερίου & Σοφοκλή Βενιζέλου με ομιλήτρια τη Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη (28.03.2021).


Μετάβαση στο περιεχόμενο