Ένα συναρπαστικό βιβλίο για τους Κρήτες της Αυστραλίας παρουσιάζεται στα Χανιά (20.10.2023).

Ένα συναρπαστικό βιβλίο για τους Κρήτες της Αυστραλίας παρουσιάζεται στα Χανιά (20.10.2023).

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 7:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Σταύρος Σ. Νιάρχος» του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», στη Χαλέπα, η παρουσίαση του βιβλίου «Οι πρωτοπόροι Κρήτες της Αυστραλίας από το 1829» του ιστορικού ερευνητή Σωκράτη Τσουρδαλάκη.
Την εκδήλωση διοργανώνει το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» με τη συνεργασία της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας.
Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με προσφωνήσεις των οργανωτών, ενώ τον συγγραφέα θα παρουσιάσει ο Μιχάλης Φραγκεδάκης, πρ. εμπορικός διευθυντής ESSO PAPPAS – EKO. Για την έκδοση θα μιλήσει ο συγγραφέας Σωκράτης Τσουρδαλάκης. Σύντομους χαιρετισμούς θα απευθύνουν εκπρόσωποι τοπικών αρχών. Συντονίστρια θα είναι η Αργυρώ Χανιωτάκη-Σμυρλάκη, Πρόεδρος του Συλλόγου των Φίλων του Ιδρύματος.
Η εκδήλωση θα κλείσει με ριζίτικο τραγούδι για τον ξενιτεμένο από τη Ριζίτικη Παρέα της Νέας Κυδωνίας.
Το βιβλίο εκδόθηκε ελληνικά και αγγλικά από την Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό αφήγημα που παρουσιάζει την περιπέτεια των Κρητών που έφθασαν στη γη της Αυστραλία, από τα μέσα του 19ου αιώνα, κάτω από δύσκολες συνθήκες, οργανώθηκαν σε κοινότητες και δημιούργησαν συλλόγους σε όλες τις πολιτείες, με μεγαλύτερους της Μελβούρνης (1956) και του Σύδνεϋ (1959) και σήμερα αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα και πιο δραστήρια τμήματα της ελληνικής παροικίας της Αυστραλίας.

Διεθνείς προβολές του ντοκιμαντέρ «ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, αγώνας για τη Μικρά Ασία»
Έναρξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην Οικία-Μουσείο Βενιζέλου (Χαλέπα).


Μετάβαση στο περιεχόμενο