Διεθνείς προβολές του ντοκιμαντέρ «ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, αγώνας για τη Μικρά Ασία»

Διεθνείς προβολές του ντοκιμαντέρ «ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, αγώνας για τη Μικρά Ασία»

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη του πορεία, το ντοκιμαντέρ «ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, αγώνας για τη Μικρά Ασία» εξακολουθεί να ταξιδεύει σε πόλεις του εξωτερικού.
Συγκεκριμένα, το ντοκιμαντέρ πρόκειται να προβληθεί στις 15 Οκτωβρίου στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Νότιας Φλόριντα, στις 21 Οκτωβρίου στο Αυστραλιανό Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στη Μελβούρνη, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Παραρτήματος του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» στην Μελβούρνη και της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας και στις 28 του ίδιου μήνα στο Σύδνεϋ, στο πλαίσιο του παραπάνω φεστιβάλ. Επίσης, τον επόμενο μήνα, η ταινία θα προβληθεί στις 4 Νοεμβρίου στο Λονδίνο, σε εκδήλωση του Αγγλοελληνικού Συνδέσμου και του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του King’s College για την επέτειο των 100 ετών από την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάννης, στις 5 Νοεμβρίου θα συμμετέχει στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Μόντρεαλ και από τις 16 έως τις 19 Νοεμβρίου στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Χιούστον.
Το ντοκιμαντέρ «ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, αγώνας για τη Μικρά Ασία», είναι μία συμπαραγωγή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», της ΕΡΤ και της Long Run Productions, με την υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων.

Εκδήλωση για τη Συνθήκη της Λωζάννης (Κέρκυρα, 25.10.2023).
Ένα συναρπαστικό βιβλίο για τους Κρήτες της Αυστραλίας παρουσιάζεται στα Χανιά (20.10.2023).


Μετάβαση στο περιεχόμενο