Διάλεξη-ρεσιτάλ “Η βενιζελική πολιτιστική πολιτική και η σύνθεση έργων για κιθάρα: προσλήψεις και επαναπροσλήψεις” (Χανιά, 08.09.2022).

Διάλεξη-ρεσιτάλ “Η βενιζελική πολιτιστική πολιτική και η σύνθεση έργων για κιθάρα: προσλήψεις και επαναπροσλήψεις” (Χανιά, 08.09.2022).

Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Μεγάρου Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης, στη Χαλέπα, η διάλεξη–ρεσιτάλ του Ιωάννη Ανδρόνογλου, διδάκτορος Μουσικολογίας και σολίστα κιθάρας, επιστημονικού συνεργάτη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Η διάλεξη έχει θέμα «H βενιζελική πολιτιστική πολιτική και η σύνθεση έργων για κιθάρα: προσλήψεις και επαναπροσλήψεις». Θα ακολουθήσει ρεσιτάλ με τα έργα:
i. Asturias (Leyenda) – Isaac Albeniz (1860-1909)
ii. Danse Grecque (Sousta) – Δημήτρης Φάμπας (1921-1996)
iii. Koyunbaba Suite op. 19 – Carlo Domeniconi (1947)
iv. Mandilatos Impressions – Ιωάννης Ανδρόνογλου (1979)

Ο Ιωάννης Ανδρόνογλου είναι Διδάκτωρ Μουσικολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και σολίστ κιθάρας. Έχει ηχογραφήσει το album Travelling  (Legend Classics, 2010, επανέκδ. Αεράκης Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι και Σείστρον, 2014). Ως σολίστ έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό και ως σολίστ-διδάσκων έχει συμμετάσχει σε σημαντικά, ανά τον κόσμο, φεστιβάλ κιθάρας (Guitar Foundation of America, Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου κ.α).  Ως εισηγητής έχει συμμετάσχει σε συνέδρια με αντικείμενο την κιθάρα και σε συνέδρια μουσικολογικού, ιστορικού και παιδαγωγικού ενδιαφέροντος. Διατελεί Επιστημονικός Συνεργάτης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών), όπου έχει περατώσει, επίσης, μεταδιδακτορική έρευνα.

Πρόσκληση

Παρουσίαση του βιβλίου "Αρχιμανδρίτης Παρθένιος Κελαϊδής" (Χανιά, 30.09.2022).
Μνήμη ανθυπολοχαγού (ΠΖ) Ι. Κουρομιχελάκη. Η εκδήλωση στο κανάλι του Ιδρύματος στο YouTube.


Μετάβαση στο περιεχόμενο