Διήμερες εκδηλώσεις για τον Ελευθέριο Βενιζέλο και τη Μικρά Ασία στον Πύργο Ηλείας και την Αρχαία Ολυμπία (23-24.07.2022).

Διήμερες εκδηλώσεις για τον Ελευθέριο Βενιζέλο και τη Μικρά Ασία στον Πύργο Ηλείας και την Αρχαία Ολυμπία (23-24.07.2022).

Το Σάββατο 23 Ιουλίου 2022 και ώρα 20.30 θα πραγματοποιηθούν, στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή του Πύργου Ηλείας, τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης «Ελευθέριος Βενιζέλος. Στιγμιότυπα από τη ζωή του».
Την έκθεση διοργανώνουν ο Δήμος Πύργου και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Πύργου, με τη στήριξη του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», από το αρχείο του οποίου προέρχεται το φωτογραφικό υλικό της έκθεσης.
Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος και ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής και Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» Νικόλαος Παπαδάκης – Παπαδής.

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 24 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Σχολείο Στρεφίου η εκδήλωση «100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή» που διοργανώνουν ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας και η Κοινότητα Στρεφίου, υπό την αιγίδα του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με χαιρετισμούς από τους διοργανωτές και προβολή της ταινίας του Βασίλη Μάρου «Η Ελλάδα του Ελευθερίου Βενιζέλου».
Ομιλητής θα είναι ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής και Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» Νικόλαος Παπαδάκης – Παπαδής, με θέμα «Στρατηγικές επιλογές του Ελευθερίου Βενιζέλου στο Μικρασιατικό Ζήτημα». Μετά το πέρας της ομιλίας θα ακολουθήσει συζήτηση.
Η εκδήλωση θα κλείσει με κρητικά τραγούδια από τον Γιώργιο Μπατουδάκη και την Κωνσταντίνα Νικολούτσου.

Ανάλογες εκδηλώσεις, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, θα οργανωθούν σε διάφορες περιοχές της χώρας από το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».

Η Πρόεδρος της Κοινότητας Στρεφίου Αθανασία Κούρβα, για τις εκδηλώσεις στην Αρχαία Ολυμπία και τον Πύργο Ηλείας.
Έρευνα για τις πολεμικές συντάξεις των θυμάτων πολέμου 1912-1922.


Μετάβαση στο περιεχόμενο