Εκδήλωση για τα 85 χρόνια από τη δολοφονική απόπειρα κατά του Βενιζέλου και τη δολοφονία του Ιω. Μαρκάκη (Εμπρόσνερος, 17.08.2018).

Εκδήλωση για τα 85 χρόνια από τη δολοφονική απόπειρα κατά του Βενιζέλου και τη δολοφονία του Ιω. Μαρκάκη (Εμπρόσνερος, 17.08.2018).

 

Tην Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018 και ώρα 19:00, θα πραγματοποιηθεί στον Εμπρόσνερο Αποκορώνου, η εκδήλωση που είχε αναβληθεί λόγω των πυρκαγιών. Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Δήμος Αποκορώνου, το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», το Κοινωφελές Ίδρυμα ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Εμπροσνέρου και η Οικογένεια Μαρκάκη, με την υποστήριξη του Βενιζέλειου Ωδείου Χανίων, με αφορμή την συμπλήρωση 85 ετών από τη δολοφονική απόπειρα κατά του Ελευθερίου Βενιζέλου στην Λεωφόρο Κηφισίας και την δολοφονία του Ιωάννη Μαρκάκη.
Το Α΄ μέρος θα ξεκινήσει με επιμνημόσυνη δέηση στην προτομή του Ιωάννη Μαρκάκη, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνού και κατάθεση στεφάνων (η κατασκευή και η μεταφορά των στεφάνων είναι ευθύνη των φορέων).
Στο Β’ μέρος, που θα πραγματοποιηθεί στο Πέτρινο θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”, χαιρετισμούς θα απευθύνουν διοργανωτές, ενώ ομιλητής θα είναι ο Νικόλαος Παπαδάκης, Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” με θέμα «Η απόπειρα κατά της ζωής του Ελευθερίου Βενιζέλου και η δολοφονία του Ιωάννη Μαρκάκη». Ο Βαγγέλης Κακατσάκης, Δάσκαλός – Λογοτέχνης θα απαγγείλει ποιήματα για τον Ελευθέριο Βενιζέλο και τον Ιωάννη Μαρκάκη.
Η εκδήλωση θα κλείσει με το έργο “Ωδή στον Ελευθέριο Βενιζέλο”, μία καντάτα για χορωδία και ορχήστρα, σε ποίηση: Κ. Παλαμά, Γ. Στρατήγη, Ι. Κωνσταντινίδη, Μ. Μαλακάση και μουσική Γιάννη Μεντζελόπουλου. Συμμετέχουν η Χορωδία Χανίων, η Νίκη Χαζιράκη, σοπράνο, ο Γιάννης Μανούσακας, τενόρος, η Μαρία Κουτουλάκη στο πιάνο και ο Δημήτρης Βακάκης στη λύρα. Αφηγητής θα είναι ο Μιχάλης Αεράκης, Ηθοποιός, τ. Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΔΗΠΕΘΕΚ. Την διεύθυνση θα έχει ο Γιάννης Μεντζελόπουλος. Το έργο είναι παραγωγή του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».

Πρόσκληση

Παρουσίαση της βιογραφίας του Ελευθερίου Βενιζέλου στο Ατσιπόπουλο Ρεθύμνου (08.08.2018).
Αναγόρευση εταίρων του Εθνικού Ιδρύματος "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος".


Μετάβαση στο περιεχόμενο