Επισκέψεις στην Οικία Βενιζέλου στη Χαλέπα. Κρήτες από την Αμερική και ο Δήμαρχος Πάφου.

Επισκέψεις στην Οικία Βενιζέλου στη Χαλέπα. Κρήτες από την Αμερική και ο Δήμαρχος Πάφου.

Πολυπληθής αντιπροσωπεία της Παγκρητικής Αμερικής, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Ιάκωβο Μπούτζουκα, τον Α΄ Αντιπρόεδρο Γιάννη Μαράκη, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τον Αντιπρόεδρο του Venizelos Foundation USA Γιάννη Μπερτάκη επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν, την Πέμπτη 12 Αυγούστου, στην οικία του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα.
Τους Κρήτες ομογενείς καλωσόρισε και ξενάγησε στο Μουσείο ο Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» Νικόλαος Παπαδάκης. Στην αντιφώνησή τους, οι κύριοι Μπούτζουκας και Μπερτάκης αναφέρθηκαν στη μεγάλη σημασία που έχει για τους Έλληνες της Αμερικής το εμβληματικό σπίτι του Ελευθερίου Βενιζέλου, καθώς και στο ενδιαφέρον των Ελλήνων της Αμερικής για το μεγάλο έργο και τις παρακαταθήκες του Έλληνα πολιτικού στις νεότερες γενιές.

Την Οικία – Μουσείο του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα επισκέφθηκε επίσης την Παρασκευή 13 Αυγούστου ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος.
Ο κ. Φαίδωνος ξεναγήθηκε στους χώρους του Μουσείου από τον Γενικό Διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» Νικόλαο Παπαδάκη. Ο κ. Παπαδάκης δώρισε στον Δήμαρχο Πάφου εκδόσεις του Ιδρύματος. Ο Δήμαρχος υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών αναφέροντας: «Κορυφαίος πολιτικός του Ελληνισμού που άφησε ευδιάκριτο στίγμα στο ρου της Ιστορίας. Συνέβαλε στην πορεία του η βαθιά μόρφωσή του και το όραμα που είχε για την Ελλάδα.».

Δήλωση του Νικόλαου Παπαδάκη, Γενικού Διευθυντή του Ιδρύματος για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη.
Αφιερώματα Μνήμης: Ζωή Μητσοτάκη (Χανιά, 18.08.2021).


Μετάβαση στο περιεχόμενο