Παρουσίαση μουσειοσκευής του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και βιωματικό εργαστήριο. Αθήνα, 23.10.2017

Παρουσίαση μουσειοσκευής του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και βιωματικό εργαστήριο. Αθήνα, 23.10.2017

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την εκπαιδευτική κοινότητα ολοκλήρωσε και προτίθεται να διακινήσει (μέσω δανεισμού) σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ένα πολυδιάστατο και ταυτόχρονα καινοτόμο εκπαιδευτικό υλικό.
Η μουσειοσκευή του Ιδρύματος με τίτλο «Μετά φιλικωτάτων αισθημάτων.  Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» είναι ένα σύνολο κινητού δανειστικού υλικού που πηγάζει από τις θεματικές της μουσειακής συλλογής της Οικίας-Μουσείου Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα Χανίων. Με εποπτικό (αντίγραφα αντικειμένων και ιστορικών πηγών, χρονογραμμή/ιστοριογραμμή, επιτραπέζιο παιχνίδι) και έντυπο υλικό (οδηγό εκπαιδευτικού με προτεινόμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα) «ταξιδεύει» το μουσείο στο σχολείο. Στοχεύει στη διευκόλυνση μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών των οποίων η πρόσβαση στο συγκεκριμένο μουσείο είναι δύσκολη, αλλά και στην προετοιμασία μαθητών/τριών για επικείμενη επίσκεψη.
Το υλικό της μουσειοσκευής  απευθύνεται σε μαθητές/τριες της  Στ΄ τάξης Δημοτικού, Α΄, Β΄, Γ΄ Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου. Για την καλύτερη εφαρμογή του έργου προβλέπεται η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών που θα παραλάβουν το υλικό, πριν το εφαρμόσουν στην τάξη, έτσι ώστε να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίησή του  με την εφαρμογή σύγχρονων παιδαγωγικών μεθόδων.
Η ομάδα σχεδιασμού της μουσειοσκευής απαρτίζεται από τους Χαρά Ανδρεάδου, Σχολική Σύμβουλο Α/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Μαρία Δρακάκη, Σχολική Σύμβουλο Α/θμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, Κωνσταντίνο Μανωλάκη, Εκπαιδευτικό και Ρία Μαρκουλάκη, Μουσειοπαιδαγωγό του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», οι οποίοι θα έχουν και την ευθύνη της εμψύχωσης των εργαστηρίων για τους εκπαιδευτικούς.
Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» παρουσιάζουν το έργο στην εκπαιδευτική κοινότητα της Αττικής τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017, ώρα έναρξης 09:30, στην αίθουσα «Ζακλίν ντε Ρομιγί» του ΥΠΠΕΘ (Ανδ. Παπανδρέου 37, Μαρούσι). Θα ακολουθήσει βιωματικό εργαστήριο αξιοποίησης της μουσειοσκευής για εκπαιδευτικούς στην ίδια αίθουσα, ώρα  12.00-15.00 (Επισυνάπτεται η σχετική πρόσκληση.) Πρόθεση του Ιδρύματος στη συνέχεια είναι να διακινηθεί  το υλικό με δυναμικούς ρυθμούς στα σχολεία όλης της χώρας.

Το εργαστήριο αφορά τριάντα (30) εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής. Η αίτηση συμμετοχής κατατίθεται στην εξής διεύθυνση:
https://docs.google.com/forms/d/12Xquu8eYCmujCRc-QGk54h6vNgzIhbSZzBDiEb6KrAA/edit?ts=59d5f56a
Καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής η Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και οι συμμετέχοντες/ουσες θα ενημερωθούν τηλεφωνικά.

 

Ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Χανίων παρουσιάζει το έργο του Πολυχρόνη Κουτσάκη "Όταν ήταν ευτυχισμένος". Χανιά, 2-3-4.11.2017
Ο Χρήστος Α. Σαρτζετάκης στα Χανιά για την παρουσίαση του βιβλίου του για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη


Μετάβαση στο περιεχόμενο