Ο Χρήστος Α. Σαρτζετάκης στα Χανιά για την παρουσίαση του βιβλίου του για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη

Ο Χρήστος Α. Σαρτζετάκης στα Χανιά για την παρουσίαση του βιβλίου του για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη

ην Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017, στις 18:00, θα παρουσιαστεί στα Χανιά, από τις εκδόσεις ΚΕΡΚΥΡΑ με την υποστήριξη του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» το δίτομο έργο «Ἐπιτελῶν τὸ καθῆκον μου» του τέως Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Χρήστου Α. Σαρτζετάκη.
Στην παρουσίαση, που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα «Σταύρος Σ. Νιάρχος» του Μεγάρου Μητροπολίτης «Ειρηναίος Γαλανάκης» στη Χαλέπα Χανίων, θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Νικόλαος Παπαδάκης Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και ο Γιώργος Σταθάκης Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Ομιλητές θα είναι οι Κωνσταντίνος Μενουδάκος, Πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων, επ. Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Θεόδωρος Φορτσάκης, Βουλευτής Επικρατείας, Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής και τ. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Παναγόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Αντώνης Βγόντζας, Δικηγόρος, πρ. Διευθυντής του Νομικού Γραφείου του Ανδρέα Παπανδρέου.
Την εκδήλωση, που θα συντονίζει ο Αντώνης Δ. Παπαγιαννίδης, Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Economia, θα τιμήσει με την παρουσία του και ο συγγραφέας.

Περισσότερα από 50 χρόνια μετά την υπόθεση Λαμπράκη, που συγκλόνισε το Πανελλήνιο, ο Χρήστος Α. Σαρτζετάκης, βασικός πρωταγωνιστής των ημερών αλλά και οξύς παρατηρητής όλης εκείνης της εποχής, έρχεται με το «Ἐπιτελῶν τὸ καθῆκον μου», να δώσει τη δική του κατάθεση για γεγονότα, παρασκήνια, κλίμα.
Εμβληματική φιγούρα του αγώνα για την Δημοκρατία, ο «ανακριτής της υπόθεσης» μιλάει και αποκαλύπτει στο βιβλίο-ντοκουμέντο που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κέρκυρα Α.Ε.

 

Παρουσίαση μουσειοσκευής του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και βιωματικό εργαστήριο. Αθήνα, 23.10.2017
Εκπαιδευτικά προγράμματα για τη σχολική χρονιά 2017-2018


Μετάβαση στο περιεχόμενο