Παρουσίαση της βιογραφίας του Ελευθερίου Βενιζέλου στην Κύπρο (Αγλαντζιά Κύπρου, 13.04.2019).

Παρουσίαση της βιογραφίας του Ελευθερίου Βενιζέλου στην Κύπρο (Αγλαντζιά Κύπρου, 13.04.2019).

Η δεύτερη έκδοση της βιογραφίας «Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Άνθρωπος, ο Ηγέτης», που συνέγραψε ο γενικός διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» Νικόλαος Εμμ. Παπαδάκης (Παπαδής), παρουσιάζεται το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 και ώρα 11:00 στην Νέα Πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Κύπρου στην Αγλαντζιά.
Την εκδήλωση διοργανώνουν το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Κύπρο και το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου.
Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Πρέσβυς της Ελλάδας στην Κύπρο Ηλίας Φωτόπουλος και ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Ιωάννης Γιαπιντζάκης.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Δρ. Χρίστος Θεοδούλου, Δικηγόρος, Διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων, πρ. μέλος της Γραμματείας του ΟΗΕ, ο Πέτρος Παπαπολυβίου, αναπληρωτής Καθηγητής, Πρόεδρος Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Κύπρου και ο Αιμίλιος Σολωμού, Ιστορικός, Διευθυντής έδρας UNESCO, Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ενώ αντιφώνηση θα κάνει ο συγγραφέας.

Όπως είναι γνωστό, η δίτομη έκδοση κυκλοφόρησε από το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και τις εκδόσεις της Εστίας. Πρόκειται για την πρώτη ολοκληρωμένη βιογραφία του μεγάλου πολιτικού, η οποία παρακολουθεί συστηματικά την πολυτάραχη διαδρομή της ζωής του, από τη γέννησή του στην Κρήτη (1864) μέχρι τον θάνατό του στο Παρίσι (1936) και αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της.
Πρόσκληση

Θεατρική παράσταση "Ο Επιτάφιος του Περικλή" σε μετάφραση Ελευθερίου Βενιζέλου.
Ίδρυση Ακαδημίας Γεωστρατηγικών Ερευνών από το Εθνικό Ίδρυμα "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος".


Μετάβαση στο περιεχόμενο