Στη Θεσσαλονίκη: Προβολή του ντοκιμαντέρ «ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, αγώνας για τη Μικρά Ασία» 

Στη Θεσσαλονίκη: Προβολή του ντοκιμαντέρ «ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, αγώνας για τη Μικρά Ασία» 

Στη Θεσσαλονίκη προβλήθηκε την περασμένη Δευτέρα το ντοκιμαντέρ «ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, αγώνας για τη Μικρά Ασία». Συγκεκριμένα, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμπελοκήπων, που ήταν κατάμεστο από καθηγητές και μαθητές σχολείων της Δυτικής Θεσσαλονίκης, ανάμεσά τους και πολλούς μαθητές Εσπερινών Λυκείων.
Πριν από την προβολή σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης Παύλος Κεσόγλου, ο πρόεδρος και ο γραμματέας του Παραρτήματος Μακεδονίας του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» Κώστας Νικολάκαρος και Αντώνης Δερματάς αντίστοιχα και το μέλος του ΠΥΣΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης Χρήστος Βαϊτσίδης. Για το ντοκιμαντέρ μίλησαν ο σκηνοθέτης Νίκος Νταγιαντάς, ο σεναριογράφος Απόστολος Καρακάσης και ο γενικός διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» Νικόλαος Παπαδάκης.
Όπως ανακοινώθηκε, το Ίδρυμα σε συνεργασία με το Παράρτημα και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης προγραμματίζει προβολές του ντοκιμαντέρ σε ιστορικούς και φιλολόγους που διδάσκουν το μάθημα της Ιστορίας. Μετά τις προβολές θα ακολουθεί συζήτηση.
Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και τη Long Run Productions, με την υποστήριξη του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης και του Παραρτήματος Μακεδονίας του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».

Διήμερο εκδηλώσεων για την επέτειο του θανάτου του Ελευθερίου Βενιζέλου (Χανιά, 18-19.03.2023).
Εκδήλωση για την Επανάσταση του Θερίσου (Θέρισο, 04.03.2023).


Μετάβαση στο περιεχόμενο