Εκδήλωση για την Επανάσταση του Θερίσου (Θέρισο, 04.03.2023).

Εκδήλωση για την Επανάσταση του Θερίσου (Θέρισο, 04.03.2023).

Με την ευκαιρία της επετείου της Επανάστασης του Θερίσου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023, στις 11:00 το πρωί, στο Θέρισο.
Την εκδήλωση διοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και ο Σύλλογος «Η επανάσταση του Θερίσου 1905». Ομιλητής θα είναι ο Μανώλης Παπαδάκης, σκηνοθέτης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αρχιερατική θεία λειτουργία και μνημόσυνο χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας & Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνού στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στο Θέρισο.  Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου. Στο β΄ μέρος της εκδήλωσης θα ακουστεί ριζίτικο από τον Σύλλογο «Επανάσταση του Θερίσου 1905», θα ακολουθήσουν οι χαιρετισμοί των συνδιοργανωτών και η ομιλία από τον Μ. Παπαδάκη.  Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η βράβευση των μαθητών της Στ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων της Δημοτικής Ενότητας Θερίσου (Βαμβακόπουλου, Βαρυπέτρου και Περιβολίων) που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό έκθεσης ιδεών με θέμα «Το νόημα της επανάστασης του Θερίσου».
Η εκδήλωση θα κλείσει με επίσκεψη στο Επίσκεψη στο Μουσείο-Στρατηγείο της Επανάστασης του Θερίσου (1905).

Πρόσκληση

Στη Θεσσαλονίκη: Προβολή του ντοκιμαντέρ «ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, αγώνας για τη Μικρά Ασία» 
Απονομή υποτροφίας "Έλενα Βενιζέλου” (Χανιά, 19.02.2023).


Μετάβαση στο περιεχόμενο