Παρουσίαση της εικονογραφημένης βιογραφίας «Ελευθέριος Βενιζέλος, ακολουθώντας τα βήματά του στην Ιστορία» (Χανιά, 07.10.2022).

Παρουσίαση της εικονογραφημένης βιογραφίας «Ελευθέριος Βενιζέλος, ακολουθώντας τα βήματά του στην Ιστορία» (Χανιά, 07.10.2022).

Η εικονογραφημένη βιογραφία για παιδιά και νέους «Ελευθέριος Βενιζέλος, ακολουθώντας τα βήματά του στην Ιστορία» της Μάρως Βασιλειάδου παρουσιάζεται την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στις 19:00 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» στη Χαλέπα. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα σε συνεργασία με το Ίδρυμα.
Με τη συγγραφέα συζητούν ο επιστημονικός σύμβουλος της έκδοσης Κωστής Γκοτσίνας, ιστορικός, ερευνητής στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, ο Πολυχρόνης Κουτσάκης, συγγραφέας, καθηγητής Πανεπιστημίου Murdoch (Αυστραλία) και ο Γιώργος Κουκουράκης, πολιτικός επιστήμονας, υπεύθυνος εκδόσεων του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».
Το βιβλίο ζωντανεύει στιγμιότυπα από τη συναρπαστική ζωή του Βενιζέλου και αφηγείται με απλό αλλά τεκμηριωμένο τρόπο τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα της εποχής στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Η εικονογράφηση είναι της Θέντας Μιμηλάκη.

Η Μάρω Βασιλειάδου είναι δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Η Καθημερινή». Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο της «1821, ένα εικονογραφημένο ταξίδι προς την ελευθερία».
Πρόσκληση

Οικονομικά στοιχεία Εθνικού Ιδρύματος "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος".
Παρουσίαση του βιβλίου "Αρχιμανδρίτης Παρθένιος Κελαϊδής" (Χανιά, 30.09.2022).


Μετάβαση στο περιεχόμενο