Η Πρόεδρος της Επιτροπής Νόμπελ Ειρήνης ομιλήτρια στα Χανιά (30.06.2023).

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Νόμπελ Ειρήνης ομιλήτρια στα Χανιά (30.06.2023).

Η Berit Reiss-Andersen, Πρόεδρος της Επιτροπής Νόμπελ Ειρήνης, θα είναι η κεντρική ομιλήτρια, με θέμα «Δίκαιο και Ειρήνη», στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023 και ώρα 20:00, στον αύλειο χώρο των εγκαταστάσεων του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» στη Χαλέπα.
Την Berit Reiss-Andersen θα προλογίσει ο Πρόεδρος του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων Παναγιώτης Περάκης.
Θα προηγηθεί σύντομη ομιλία από τον Νικόλαο Παπαδάκη-Παπαδή, Γενικό Διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» με θέμα «Η Συνθήκη της Λωζάννης και η συμβολή του Βενιζέλου στην ειρήνη στα Βαλκάνια και την Εγγύς Ανατολή».
Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων Χρήστος Πραματευτάκης.
Την εκδήλωση διοργανώνουν το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», ο Δήμος Χανίων και ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων, στο πλαίσιο των εργασιών του Συμβουλίου των Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρώπης που θα πραγματοποιηθούν στα Χανιά στις 29 και 30 Ιουνίου, στους χώρους του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου.
Κατά τη διάρκεια των ομιλιών θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία.

Πρόσκληση

Στη Λωζάννη προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ «ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, αγώνας για τη Μικρά Ασία».
Νέο Παράρτημα του Ιδρύματος στην Αυστραλία (με έδρα τη Μελβούρνη).


Μετάβαση στο περιεχόμενο