Στη Λωζάννη προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ «ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, αγώνας για τη Μικρά Ασία».

Στη Λωζάννη προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ «ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, αγώνας για τη Μικρά Ασία».

Την Παρασκευή 23 Ιουνίου προβλήθηκε στην Λωζάννη της Ελβετίας, με γαλλικούς υπότιτλους, το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ «ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, αγώνας για τη Μικρά Ασία» παραγωγής του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος, της ΕΡΤ και της Long Run Productions.
Την εκδήλωση οργάνωσαν το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Γενεύη και ο Σύλλογος «Μέλισσα του Ελληνισμού», με την υποστήριξη του Δήμου Λωζάννης και του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη Συνθήκη της Λωζάννης.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Γενικός Πρόξενος Αλέξανδρος Γεννηματάς, που μίλησε για την καθοριστική συμβολή του Ελευθερίου Βενιζέλου στην πορεία της Ελλάδας, καθώς επίσης και ο Πρόεδρος της «Μέλισσας του Ελληνισμού» Δρ Γεώργιος Σγούρδος, που παρουσίασε με λίγα λόγια την ταινία, ενώ αναφέρθηκε και στην συμβολή των ελληνικών συλλόγων στις επετειακές δράσεις. Στην εκδήλωση διαβάστηκε επίσης χαιρετισμός του Γενικού Διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» Νικολάου Παπαδάκη–Παπαδή.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι δημοτικές αρχές της Λωζάννης,  ελληνικοί και φιλελληνικοί σύλλογοι και πλήθος Ελβετών.

Τέλος, στο πλαίσιο των παραπάνω εκδηλώσεων, θα πραγματοποιηθεί, την Πέμπτη 29 Ιουνίου, στην Λωζάννη, διάλεξη της Ελένης Γαρδίκα-Κατσιαδάκη, Ομότιμης Ερευνήτριας της Ακαδημίας Αθηνών και Επιστημονικής Συμβούλου του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», με θέμα την παρουσία του Ελευθέριου Βενιζέλου στη Λωζάννη κατά τη διάρκεια της Συνδιάσκεψης Ειρήνης.

 

Εκδήλωση για την υποδοχή νέων μελών του Συλλόγου "Φίλοι του Εθνικού Ιδρύματος 'Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος'" (Χανιά, 07.07.2023).
Η Πρόεδρος της Επιτροπής Νόμπελ Ειρήνης ομιλήτρια στα Χανιά (30.06.2023).


Μετάβαση στο περιεχόμενο