Ημερίδα “Ο Ελευθέριος Βενιζέλος και η κινηματογραφική του εικόνα: Μία εναλλακτική προσέγγιση της ιστορίας” (Χανιά, 29-30.11.2002)

Ημερίδα “Ο Ελευθέριος Βενιζέλος και η κινηματογραφική του εικόνα: Μία εναλλακτική προσέγγιση της ιστορίας” (Χανιά, 29-30.11.2002)

Στο πλαίσιο της επετείου της ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα το Εθνικό Ίδρυμα “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” οργάνωσε διήμερες εκδηλώσεις στις 29 και 30 Νοεμβρίου 2002 στο Μεγάλο Αρσενάλι στα Χανιά.
Η κήρυξη έναρξης των εργασιών της ημερίδας έγινε από τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη
Στην ημερίδα προβλήθηκαν 8 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους αφιερωμένες στον Ελευθέριο Βενιζέλο και έλαβαν μέρος με ομιλίες τους σκηνοθέτες, κινηματογραφικοί παραγωγοί και πανεπιστημιακοί.
Συγκεκριμένα, συμμετείχαν οι Π. Βούλγαρης, Λ. Κουρκουλάκου, Γ. Σγουράκης, Λ. Παπαστάθης, Φ. Λαμπρινός, ο καθηγητής του Παν/μίου Θεσσαλονίκης Ι. Μουρέλος, καθώς και οι διευθύντριες των Αρχείων Ελληνικής Τηλεόρασης Κ. Αρσένη και των Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη Β. Τσελίκα.
Η ημερίδα τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την ΕΡΑ Χανίων και τη συμπαράσταση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και του Δήμου Χανίων.

Ημερίδα για τον Βενιζέλο στη Σχολή Εθνικής Άμυνας (27.02.2003)
Συνέδριο "Ελευθέριος Βενιζέλος και ελληνική πόλη. Πολεοδομικές πολιτικές και κοινωνικοπολιτικές ανακατατάξεις" (Χανιά, 24-27.10.2002)


Μετάβαση στο περιεχόμενο