Συνέδριο “Ελευθέριος Βενιζέλος και ελληνική πόλη. Πολεοδομικές πολιτικές και κοινωνικοπολιτικές ανακατατάξεις” (Χανιά, 24-27.10.2002)

Συνέδριο “Ελευθέριος Βενιζέλος και ελληνική πόλη. Πολεοδομικές πολιτικές και κοινωνικοπολιτικές ανακατατάξεις” (Χανιά, 24-27.10.2002)

Το Εθνικό Ίδρυμα “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” και η Σχολή Αρχιτεκτόνων του Ε.Μ.Πολυτεχνείου διοργάνωσαν στο Πολυτεχνείο Κρήτης (Χανιά) κατά το διάστημα 24-27 Οκτωβρίου 2002 συνέδριο με θέμα “Ελευθέριος Βενιζέλος και ελληνική πόλη. Πολεοδομικές πολιτικές και κοινωνικοπολιτικές ανακατατάξεις”.
Την κήρυξη έναρξης των εργασιών του συνεδρίου έκανε η Υπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., Βάσω Παπανδρέου.
Στο συνέδριο συμμετείχαν καθηγητές από τα Τμήματα Αρχιτεκτονικής, Γεωγραφίας και Ιστορίας των Παν/μίων της χώρας, αρχιτέκτονες, υποψήφιοι διδάκτορες Αρχιτεκτονικής και Ιστορίας.
Στόχος του συνεδρίου ήταν, μεταξύ άλλων, η διερεύνηση της πολιτικής του Βενιζέλου και των κυβερνήσεών του στους τομείς της πολεοδομίας, της οργάνωσης της νέας πόλης και των νέων οικισμών, καθώς και της εκπαιδευτικής πολιτικής στον τεχνικό κλάδο.
Το συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης και το Τεχνικό Επιμελητήριο-Τμήμα Δυτικής Κρήτης και τη συμπαράσταση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και του Δήμου Χανίων.

Ημερίδα "Ο Ελευθέριος Βενιζέλος και η κινηματογραφική του εικόνα: Μία εναλλακτική προσέγγιση της ιστορίας" (Χανιά, 29-30.11.2002)
Ημερίδα για τα 90 χρόνια από την έναρξη των Βαλκανικών Πολέμων (19.09.2002)


Μετάβαση στο περιεχόμενο