Εκδήλωση αφιερωμένη στον επιφανή Ελληνοαμερικανό Γιάννη Κοκολάκη (Χανιά, 09.06.2022).

Εκδήλωση αφιερωμένη στον επιφανή Ελληνοαμερικανό Γιάννη Κοκολάκη (Χανιά, 09.06.2022).

Την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022 και ώρα 19:30 στον αύλειο χώρο της Οικίας – Μουσείου Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση Αφιέρωμα μνήμης: Γιάννης Κοκολάκης που διοργανώνει το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».
Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο Ιάκωβος (James) Μπούτζουκας, Πρόεδρος Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής, ο Νίκος Καστρινάκης, Γενικός Επόπτης Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής, ο Δημήτρης Χαλιβελάκης, πρ. Πρόεδρος Συλλόγου Κρητών Μαϊάμι, επιχειρηματίας και η κόρη του τιμώμενου Μαρία Κοκολάκη – Καστρινάκη.
Θα ακολουθήσει επίδοση αναμνηστικού στην οικογένεια Κοκολάκη και προβολή video για τον τιμώμενο.

O Γιάννης Κοκολάκης (1935-2021) ήταν θαυμαστής του Ελευθερίου Βενιζέλου και ένθερμος υποστηρικτής του Ιδρύματος. Μεταξύ άλλων, ξεκίνησε εκστρατεία για την αγορά μίας Packard, μοντέλου του 1929, η οποία προσφέρθηκε στη Οικία-Μουσείο Ελευθερίου Βενιζέλου στην Χαλέπα Χανίων, όπου και εκτίθεται από το 2011 μαζί με τα απομεινάρια του πανομοιότυπου αυτοκινήτου του Βενιζέλου στο οποίο επέβαινε κατά τη δολοφονική απόπειρα του 1933 στην Αθήνα. Για τη μεγάλη προσφορά του στο έργο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» αναγορεύτηκε Μεγάλος Ευεργέτης του.

Πρόσκληση

 

Επίσκεψη του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη στην Οικία-Μουσείο Βενιζέλου στην Χαλέπα και στους Τάφους των Βενιζέλων.
Έργο "Ψηφιακές διαδρομές στην Κρήτη του Ελευθερίου Βενιζέλου" (Ε.Π. ΚΡΗΤΗ 2014-2020).


Μετάβαση στο περιεχόμενο