Πολιτικό μνημόσυνο Ελευθερίου & Σοφοκλή Βενιζέλου με ομιλήτρια τη Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη (28.03.2021).

Πολιτικό μνημόσυνο Ελευθερίου & Σοφοκλή Βενιζέλου με ομιλήτρια τη Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη (28.03.2021).

Την Κυριακή 28 Μαρτίου 2021, πραγματοποιήθηκε στο Ακρωτήρι Χανίων, το ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο των Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου,  με ομιλήτρια την Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη. Την εκδήλωση διοργάνωσαν το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζ1έλος», η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και ο Δήμος Χανίων και μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι του Ιδρύματος στο YouTube.

Μπορείτε να παρακολουθήστε το βίντεο στο link: https://www.youtube.com/watch?v=qBWRiwkO3kg

(Επειδή η μετάδοση ήταν live, η εκδήλωση ξεκινάει από το 24ο λεπτό και μετά). 

Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του COVID–19, για τον λόγο αυτό η προσέλευση ήταν αυστηρά περιορισμένη.

Επίσης, με αφορμή την επέτειο του θανάτου του Ελευθερίου Βενιζέλου, είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο, στις πλατφόρμες Spotify, Anchor, Google podcasts, Apple podcasts, η καντάτα για χορωδία και ορχήστρα «Ωδή στον Ελευθέριο Βενιζέλο» του Γιάννη Μεντζελόπουλου. Το έργο ερμήνευσαν η Sinfonietta – Ορχήστρα Δωματίου του Δήμου Χανίων και η Χορωδία Χανίων, υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Μυράτ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα που διοργάνωσε το Ίδρυμα τον Ιανουάριο του 2007. Mε αφορμή την επέτειο του θανάτου του Ελευθερίου Βενιζέλου, είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο, στις πλατφόρμες Spotify, Anchor, Google podcasts, Apple podcasts, η καντάτα για χορωδία και ορχήστρα «Ωδή στον Ελευθέριο Βενιζέλο» του Γιάννη Μεντζελόπουλου. Το έργο ερμήνευσαν η Sinfonietta – Ορχήστρα Δωματίου του Δήμου Χανίων και η Χορωδία Χανίων, υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Μυράτ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα που διοργάνωσε το Ίδρυμα τον Ιανουάριο του 2007.

Στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης η μετάφραση του Θουκυδίδη από τον Ελευθέριο Βενιζέλο.
Για τα 200 χρόνια της Επανάστασης φωταγωγείται στα χρώματα της ελληνικής σημαίας η Οικία Βενιζέλου στη Χαλέπα.


Μετάβαση στο περιεχόμενο