Συνέδριο “Δημόσια Υγεία και Κοινωνική Πολιτική: Ο Ελευθέριος Βενιζέλος και η εποχή του” (Αθήνα, 08-10.11.2007)

Συνέδριο “Δημόσια Υγεία και Κοινωνική Πολιτική: Ο Ελευθέριος Βενιζέλος και η εποχή του” (Αθήνα, 08-10.11.2007)

Το Εθνικό Ίδρυμα “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” και η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας συνδιοργάνωσαν επιστημονικό συνέδριο με θέμα “Δημόσια Υγεία και Κοινωνική Πολιτική: Ο Ελευθέριος Βενιζέλος και η εποχή του” στην Αθήνα κατά το διάστημα 8-10 Νοεμβρίου 2007 (Αμφιθέατρο Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας).
Το συνέδριο αποσκοπούσε στη διερεύνηση των προβλημάτων ανάπτυξης της δημόσιας υγείας και της κοινωνικής πολιτικής, καθώς επίσης και στη σημασία και το νόημα που αναδύονται από τους θεσμούς και τις επιλογές που έγιναν στις αρχές του 20ού αιώνα μέχρι και το τέλος του Μεσοπολέμου.
Στο συνέδριο συμμετείχαν καθηγητές πανεπιστημίων, ιατροί, ιστορικοί και ερευνητές και οι θεματικές ενότητες που εξετάστηκαν ήταν η οργάνωση της ιατρικής περίθαλψης και της ασφάλισης υγείας, τα προβλήματα της δημόσιας υγείας και τα μέτρα αντιμετώπισής τους, τα δίκτυα υποδομής και η δημόσια υγεία στην Ελλάδα και την Ευρώπη (19ος-20ός αι.), οι πολιτικές και τα θεσμικά μέτρα για τις συνθήκες εργασίας και την επαγγελματική παθολογία, η κοινωνική πολιτική και η πρόνοια για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, το κράτος πρόνοιας και οι κοινωνικές ασφαλίσεις.
Η επίσημη κήρυξη έναρξης των εργασιών του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε από τον Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημητριο Αβραμόπουλο, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο κ. Γιάννης Κυριόπουλος, Καθηγητής της ΕΣΔΥ και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου, ο Γενικός Δ/ντής του Ιδρύματος κ. Νικόλαος Παπαδάκης, ο Βουλευτής Χανίων κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, ο Νομάρχης Χανίων κ. Γρηγόρης Αρχοντάκης ως Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος. Επίσης, παρέστησαν ο Υφυπουργός Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γεώργιος Παπαγεωργίου, Βουλευτές, Διοικητές Νοσοκομείων, κ.α..

 

Συνέδριο "Θέρισο 100 χρόνια" (Χανιά, 03-05.03.2005)
International Conference "Economic Leadership in small countries: Lessons from the 20th century experience" (Αθήνα, 13-14.07.2007)


Μετάβαση στο περιεχόμενο